scroll

Et rent mælkeanlæg giver større og sundere grise

Hvis du sørger for at have god hygiejne vil grisene også drikke mere mælk. Dette giver dem et stærkere immunforsvar og gør fravænningen mere gnidningsfrit. 

Du skal ikke være bekymret for at grisene ikke går til soen. Du skal forvente at opleve den modsatte effekt. Jo større grisene bliver, jo mere mælk drikker de ved soen, og derved bliver mælkeproduktionen øget.
Huske at et mælkeanlæg er ikke en erstatning for soen, men blot en hjælpende hånd.

Viden Mælk
Sådan kan du tjekke din rengøring af systemet

I det ene glas ses en mælkeprøve taget direkte fra det nyopblandede mælk i tanken. På billedet ses det tydeligt, at det er pænt rent – Dermed er tanken rengjort grundigt nok.

Det næste billede er mælk taget direkte fra en ventil ude i stalden. Straks efter at prøven er taget skiller den ud. Der er dermed tale om en udfældning som ofte sker når pH er lav. Dette forårsages oftes af en høj forekomst af uhensigtsmæssg bakterievækst som følge af for lidt rengøring.
Hvad er konsekvensen ved dette? Lav mælkeoptag samt øget diarréforekomst som følge.

Sidste billede skulle være et billede af rent vand. Taget fra en ventil lige efter at systemet er renset. Vi anbefaler at systemet efterskyldes efter en rengøringsprogram. Det tager ikke lang tid, men det giver et langt bedre resultat, når mælken er helt frisk.

Vi har efterhånden mange gode erfaringer med hensyn til rengøring, og vi vil rigtig gerne hjælpe jer hvis i oplever udfordringer med Pump’n’Grow anlægget. Vi hjælper og supportere selvfølgelig også med vores andre produkter.

Publiseret 7. maj 2019 - Læsetid ca. 2 min

Undgå at anlægget stopper

Vi har flere gange fået henvendelse fra vores bruger af mælkeanlæg Pump'n'Grow, at der var udfordringer med at slangerne i perioder stoppede til. Samme gør sig gældende for ventilerne.

Her har vi desværre måtte konstatere, at årsagen har været at vores rengøringsprocedurer ikke har været fulgt til punkt og prikke.

Vi har at gøre med meget tynde slanger og mælk der er et fremragende vækstmedie for uhensigtsmæssige bakterievækst. Disse ting tilsammen gør at netop den daglige rengøring er ekstrem vigtig for at opnå fuld effekt. Nedenstående billeder er taget i en besætning hvor der var disse udfordringer.

Har du spørgsmål til den specifikke artikel?

Vi vil meget gerne uddybe nærmere

Udfyld formularen og vi kontakter dig.

Artiklen er slut

Gå tilbage til arkivet

Tryk ENTER for at søge eller ESC for at lukke