scroll

Svineproducent Kim Kirkeby ved Ryde er lykkes med at hæve overlevelsen hos sine smågrise og lave mere robuste grise, hvor han bibeholder fravænningsvægten på 6.5 kg.

Kim Kirkeby er svineproducent med 350 årssøer og producerer cirka 11.500 smågrise årligt. Han har tidligere haft problemer med fravænning af sine smågrise, der har øget antibiotikaforbruget og sænket overlevelsen.

Hans strategi er at fravænne så store og mange grise som muligt.

”Alle mine tiltag leder op til at skabe større grise ved fravænning. Lige nu er gennemsnitsvægten ved fravænning 6.5 kg, men jeg gerne vil op på +7 kg.”

Derfor har Kim Kirkeby både investeret i et mælkeanlæg, der kører med stor succes, og senest har han tilføjet en ny proteinkilde til sit foder.

Kim Kirkeby har genbestilt proteinkilden, Cellpro, da han ser rigtig gode resultater på sine ugentlige registreringer.

”Jeg kan se på mine grise, at de er blevet mere robuste og bibeholder fravænningsvægten. Jeg kan også se at pattegriseoverlevelsen er steget i stalden,” fortæller han og fortsætter:

”Jeg kan synsmæssigt og på tallene se en forskel på mine grise. Selvfølgelig er prisen afgørende for produktet, men i og med, at jeg bruger mindre ressourcer og har flere grise, så er det en god investering.”

Forsøg med Cellpro viser gode resultater

Kim Kirkeby mangler stadig at lægge sine tal sammen for at se en stigning i sine fravænningsvægt, men han er optimistisk for resultatet.

Tilbage i sensommeren 2019 blev der foretaget et pilotforsøg på en dansk zinkfri besætning med proteinkilden Cellpro, der er udviklet af AB Neo.

Forsøget viste, at smågrise på fem kg. blev et halvt kg. tungere, og afføringen så bedre ud end hos en anden gruppe grise fodret med et sojaprotein koncentrat.

Kristian Juul Volshøj er Technical Manager hos AB Neo, Danmark og har fulgt det nye produkt gennem en længere periode. Han synes, forsøget viser spændende resultater, der kan optimere væksten og øge pattegriseoverlevelsen hos smågrise.

Tørfoder
Kristian Juul Volshøj
Kristian Juul Volshøj - Technical Manager AB Neo

I forsøget ser vi, at de grise, der får Cellpro får en gnidningsfri fravænning. Derudover får svineproducenten en stærkere gris, der kan klare de udfordringer, de møder i farestien og klimastalden”

Produktlinje - Kim Kirkeby

Nedenfor kan du se hvilke produkter, Kim Kirkeby har stor succes med at bruge.

Har du spørgsmål til den specifikke case?

Vi vil meget gerne uddybe nærmere

Udfyld formularen og vi kontakter dig.

Tryk ENTER for at søge eller ESC for at lukke